Sunlife

Semesterboende Kaş Turkiet

Om oss

 

sam-2431.jpg

Vi är ett par som under många resor till Turkiet till slut fastnade för, och blev förälskade i den charmiga byn Kaş, där vi nu själva äger en nybyggd lägenhet med strålande utsikt över hav och natur.

Varför det just blev Kaş är en lång historia, och ganska svårt att beskriva med ord. Kaş är nämligen ett sådant ställe man måste se och uppleva för att förstå vad vi menar. Vi hade hursomhelst rest en hel del i Turkiet innan vi hittade dit, Alanya, Side, Antalya, Kemer, Marmaris, Kusadasi är bara några av alla större charterorter vi besökte, alla med sin charm o sin atmosfär. Vi har dock alltid tyckt om att ta oss runt på egen hand, och då gärna till lite mindre ställen där inte massturismen tagit över totalt. Så under en vistelse i staden Fethiye, som för övrigt också är ett mycket trevligt ställe att besöka, så hittade vi under en dagsutflykt med bil, den lilla byn Kaş, som inte såg mycket ut på kartan, men väl där fick oss att häpna och undra vart vi kommit.

Under våra första timmar under denna första dag i Kaş förstod vi genast att vi stött på något speciellt, lugnet och stillheten som genast omfanmade oss, de vänliga blickarna från lokalbefolkningen, atmosfären på torget med sina små restauranger, cafeer & butiker, och efter en underbar middag med fantastisk service på restaurang Calamar, som numera är en av våra favoritrestauranger, så insåg vi att det här inte skulle bli sista gången vi besökte Kaş.

Redan en månad senare var vi tillbaka i Turkiet igen, och hade denna gången förlagt hela resan till Kaş, denna lilla outforskade pärla, vår hemlighet, som i våra ögon bara blev bättre o bättre. Kaş erbjöd oss allt vi hade drömt om, medelhavets klaraste och renaste vatten, varierande badmöjligheter, hopp från brygga, eller kritvit sandstrand på Kaputas, bra och trevlig shopping i små boutiquer, fantastiska restauranger med utsökt mat och service, ett lagom hett kvälls och nöjesliv, och framförallt ett lugn som var som balsam för själen.

Så, med detta sagt är det kanske inte så konstigt att vi redan efter vårt tredje besök i Kaş började titta på möjligheten att köpa eller hyra ett hus eller en lägenhet.

Vem har inte drömt om ett eget boende i ett varmare klimat med massor av sol.

För oss blev drömmen sann hösten 2011, då vi köpte en nybyggd lägenhet i Kaş på 110 kvm, beläget på en bergsluttning 500 m från havet, med 3 balkonger, 3 sovrum, kök o vardagsrum med öppen planlösning. Sedan dess har vi spenderat mer o mer tid i Kaş  och i Turkiet. Vi har lärt oss språket, lärt oss av den turkiska gästvänligheten, lärt oss uppskatta naturen på ett helt annat sätt än hemma. Vi har besökt närbelägna byar, både vid kusten och uppe i bergen, och hittat nya personliga favoriter, såsom Gömbe & Adrasan. Under sommaren 2012 var vi sammanlagt över 5 månader i Kaş och dess omgivningar, och börjar nu känna oss som hemma.

 Under tiden vi spenderade i Kaş, förundrades vi ofta över hur lite skandinavier vi träffade på. Kaş verkar verkligen vara en hemlighet som få svenskar känner till, och som än färre vet hur man skulle ta sig till.

Kaş nämns i flera artiklar i bland annat Aftonbladets Resa: Kaş en välbevarad hemlighet  och i Reseguiden: Kaş en oupptäckt pärla, men trots detta tycks inte så många hitta hit, och detta tänkte vi nu att vi skulle ändra på. Under vårt sökande efter vårt drömboende fick vi chansen att se fantastiska hus & villor, med stora terrasser och swimmingpooler, de flesta med hänförande utsikt över havet, och närliggande natur. Många av de här villorna erbjuder ett boende utöver det vanliga, och vi har nu genom våra goda kontakter i Kaş möjlighet att förmedla ett antal villor och lägenheter för uthyrning.

För att underlätta förmedlingen av villor & lägenheter, och för att andra ska få upp ögonen för den otroligt charmiga, och vackra platsen Kaş, så startade vi Sunlife och denna hemsida.

Vi hoppas den ska hjälpa dig att hitta ett semesterboende utöver det vanliga, och att just du får lust att besöka Kaş i Turkiet då du läser det här.

Har du frågor angående Kaş, flyg, transport, villor, uthyrning, mm, tveka inte att KONTAKTA OSS!

 

 Soliga hälsningar från oss på Sunlife

 

Katja & Johnny

 

 

Handelsbolaget Sunlife Förmedling Orgnr: 969770-7637

Specialister på semesterboenden & upplevelser utöver det vanliga i Kaş Turkiet

Kontakta oss på mail: sunlife.turkiet@gmail.com

Kontakta oss på telefon: +46 739 85 70 27, eller +46 709 58 99 00

 Godkänd för F-skatt, Momsreg.nr/VAT-nr: SE969770763701

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)