Sunlife

Semesterboende Kaş Turkiet

Turkiets & Medelhavets pärla Kaş

 

Kaş som uttalas ” Kasch ” och betyder ögonbryn på turkiska, är en liten men fantastisk vacker och charmig plats på turkiska sydkusten mot Medelhavet, som tillhör provinsen Antalya i landskapet Lykien, med ca 7000 bofasta invånare. Området kallades förr för ljusets land ( Land of light ) av dem antika Lykierna, och det är kanske inte så konstigt då solen lyser mer än 10 månader om året över detta landskap.

Till Kaş åker man för att upptäcka något nytt, för att uppleva det riktiga och genuina turkiet, och framförallt för den turkiska gästvänligheten som man hittar här. För turkarna själva har Kaş varit ett favoritresemål i mer än 20 år, men det är först på senare år som svenskarna har börjat hitta hit. Här hittar man lugnet och stillheten, och en atmosfär som är som balsam för själen. Känslorna och intrycken av Kaş är många och svåra att beskriva i ord, och måste upplevas, för att fullt ut komma till sin rätt.

sam-0889.jpg

Kaş har ett stort och brett utbud av restauranger, cafeer, och butiker, och även ett någorlunda hett nattliv med mysiga barer för dem som så önskar. Restauranger och butiker ligger på bekvämt gångavstånd från varandra, i små bilfria gränder med kullerstensgator som alla leder ner till torget Cumhuriyet meydani, och hamnen där det går att boka dagsutflykter till grekiska ön Meis, den vackra Limagziabukten, och till Kekova, den sjunkna staden.

I Kaş är det framförallt bad från klippor och badbryggor som gäller, men vill man ha lite sand mellan tårna så ligger den vackra stranden Büyük Cakil endast en kort promenad från centrum.
Vill man bada på en av turkiets mest fotograferade stränder, eller en av turkiets längsta sandstränder får man göra en liten utflykt till Kaputaş eller Patara.

Tröttnar man på sol och bad, så finns det gott om andra aktiviteter, förutom shopping i någon av Kaş många och prisvärda små butiker, så finns det äkta turkiskt hamam, bastu & massage. Och söker man mer spänning än så, så står kajakpaddling, ravinvandring, dykning eller paragliding på schemat.

Säsongen är lång och sträcker sig från april till november, och det är inte ovanligt med temperaturer på upp mot 30 grader i både april och oktober. På våren, i mars/april är vattnet något kallare i Kaş, än sin närmaste omgivning, och det beror på att sötvatten sipprar ut från underjordiska källor, och blandas med havsvattnet, och gör att Kaş kan skryta med att ha det klaraste och renaste vattnet i Turkiet. Under maj månad värms havet snabbt, och blir behagligt varmt, för att under sensommaren nå runt 22-24 grader.

Vi kan erbjuda ett fantastiskt boende i lägenheten Casa Sunlife med panoramautsikt över medelhavet och grekiska ön Meis. Eller varför inte en egen Privat Villa för upp till 10 personer, med privat swimmingpool, jaccuzzi, stor uteplats, och underbar havsutsikt.

Fira din 50 årsdag, bröllopsdag, eller annan bemärkelsedag med familj och vänner, i sol och värme, och äkta turkisk cuisine, i en fantastisk miljö, på en plats utöver det vanliga.

Kaş ligger ca: 18 mil från Antalya och 16 mil från Dalaman på den turkiska sydkusten.

Flygtransfer dörr till dörr service från Antalyas eller Dalamans flygplats direkt till erat semesterboende i egen bil, minivan eller minibuss med AC och chaufför. Kuststräckan till Kas är både häpnadsväckande vacker, och på sina ställen dramatisk med sluttande berg som stupar ner mot ett kristallblått hav.

Alla större flygbolag såsom Turkish Airlines , SAS, Lufthansa mfl, flyger till Antalya och Dalaman.

Lågprisbolaget Pegasus har billiga flygstolar från Stockholm Arlanda och Köpenhamn Kastrup till Antalya.  Flygstolar och sista minuten går även att hitta hos alla charterbolag, såsom apollo, ving & fritidsresor.

Har ni frågor om Kaş, lägenhet eller någon av villorna så tveka inte att höra av Er.

Vårt mål är att erbjuda er ett fantastiskt och oförglömligt semesterboende och en upplevelse utöver det vanliga,  på en plats utöver det vanliga.

Välkommen till Medelhavets pärla, Kaş.

gopr0276.jpg

Kaputas strand. Vill du njuta av en strand som skiftar i helt underbara färger från safirgrönt till turkosblått ska du ta dig till Kaputas. Ta minibussen eller hyr en moped och efter ca femton minuter är du framme vid den grovkorniga stranden i Kaputas. För att komma ner till stranden måste man gå i ett antal trappor, men det är värt besväret. Du kan hyra parasoll på vägen ner. köpa dricka och turkiska pannkakor "gözleme", som finns med vilken fyllning du önskar, men chokladfyllningen kan varmt rekommenderas!!!
sam-1675.jpg
Patara är en av Medelhavets största oexploaterade sandstränder och sträcker sig ca femton kilometer, och besår av kritvit sand och kristallklart vatten. Denna pärla kantas inte av stora hotellkomplex, och det beror dels på att ruinerna av den delvis outgrävda antika staden Patara som ligger ovanför sanddynerna. Här finns flera välbevarade byggnader, gator och en välbevarad amfiteater. Dels är det en populär strand för Medelhavets havssköldpaddor som kommer hit och lägger ägg under våren. Området är också ett naturreservat, och man får betala en liten summa för att komma in på själva området, och således nå ner till stranden. Det finns en servering på stranden där du kan köpa glass, dryck och lite enklare mat. Toaletter, omklädningsrum och dusch finns i anslutning till serveringen. Du kan också hyra solstolar och parasoll här.
sam-2516.jpg
Meis eller Kastelorizo som denna lilla ö heter på grekiska, ligger endast 30 minuter från Kaş, och trafikeras dagligen av två färjor, Meis ferry lines & Meis express line. En dagstur hit kan varmt rekommenderas då ön är en liten idyll i sig själv, hamnen välkomnar dig med trevliga restauranger där du sitter och intar lunch eller middag direkt på kajen med utsikt över kristallklart vatten,och små färglada grekiska fiskebåtar. Flanera i dem trånga gränderna, o häpna över Meis restaurerade kolonialhus i regnbågens alla färger, besök gamla Meis-fort uppe på kullen med fantastisk vy över byn, och turkiska fastlandet några kilometer bort. Kolla in Meis museum och lär dig Meis brokiga historia, och läs om den stora folkomflyttningen 1923, då Kaş befolkning tvångsförflyttades till Meis efter en överenskommelse mellan turkisk/grekisk regeringar. Således är många av grekerna på Meis idag ursprungligen från Kaş/Turkiet och vice versa.

 

Handelsbolaget Sunlife Förmedling Orgnr: 969770-7637

Specialister på semesterboenden & upplevelser utöver det vanliga i Kaş Turkiet

Kontakta oss på mail: sunlife.turkiet@gmail.com

Kontakta oss på telefon: +46 739 85 70 27, eller +46 709 58 99 00

 Godkänd för F-skatt, Momsreg.nr/VAT-nr: SE969770763701

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)